woensdag 18 november 2009

PENSIOENEN

PENSIOENEN
Pensioen is sparen voor een inkomen na de pensioenleeftijd. Veelal wordt 65 jaar gehanteerd maar eerder of later is ook mogelijk. Er zijn vele soorten pensioenen en diverse manieren waarop deze bij elkaar gespaard kunnen worden. Zo kan er pensioen worden opgebouwd door middel van beleggingen en wanneer meer zekerheid is gewenst bestaat de mogelijkheid om pensioen tegen een rentevergoeding te sparen. Alle soorten pensioenen zijn gebaseerd op een drietal systemen of een combinatie daarvan.
Eindloonregelingen
De hoogte van het laatst genoten salaris bepaalt de hoogte voor het pensioen.

Middelloonregelingen
Het gemiddelde salaris bepaalt de hoogte van de pensioenuitkering.

Beschikbare premie regelingen
Bij deze vorm is niet het salaris bepalend voor de hoogte van het pensioen maar de opbrengst van de vooraf afgesproken premie.
Pensioen is een zekerheid voor de toekomst waar iedereen op rekent. De veranderingen in de markt geven aanleiding om ieders pensioen kritisch te bekijken. Zo kan er minder pensioen ontstaan door wisselen van werkgever of een dalende rente.
Financieel Adviesbureau Rob&Gerben...
Sitemap

LIJFRENTE VERZEKERINGEN
Deze verzekeringen bieden de mogelijkheid om een inkomen te sparen voor de toekomst. De premie / koopsom is aftrekbaar voor de belasting, zodat de belastingdienst een gedeelte van uw inleg meebetaald!

Koopsommen
Lijfrente verzekering waarbij maar éénmalig een premiebedrag betaald hoeft te worden.

Premie
Dit is een lijfrente verzekering waar gedurende de looptijd een premie betaald moet worden.

Geen opmerkingen: